Kvinde med kop

 

Kvinde med kop, digital kunst, digital art, stilleben, kunst, maleri, eckersberg, hammershøi, kunstmaleri

Print.  inkl. forsendelse

30 X 42 – 350 kr.

    70 X 100 – 600 kr.

  aastroms@gmail.com

 Inspireret af Hammershøi.

Kvinde med kop – Der trækkes på inspiration fra både Hammershøi og Eckersberg i dette forstudie til et kunstmaleri der realiseres i løbet af foråret 18. Hammershøi har gennem længere tid været én af mine foretrukne kunstnere, og derfor er det naturligt at udforske motiv, komposition og farve i stil med Hammershøi. Inspirationen får andre arbejdsvilkår når der sættes en ramme som både er begrænsende, men samtidig retningsgivende. I dette tilfælde har den overordnede ramme været “Hammershøi”, og derfor er dette forstudie et delelement i en større rammefortælling som jeg arbejder på.

Hammershøis malerier udtrykker en ro og eftertænksomhed i fornem kombination med et sart nordisk lys og få farver, der fortæller om fortidens roligere og mindre larmende liv. Som kunstmaler var Hammershøi sin egen i valg af motiv og udtryksform, men samtidig stærkt inspireret af sin samtid. På samme måde arbejder jeg med inspiration fra andre kunstmalere. Man kan lære meget om komposition og forholdet mellem lys og skygge ved at studere de gamle kunstmalere.

Og det er særligt Hammershøis talent for de stramme kompositioner som jeg synes er fascinerende. Man kan nemt forestille sig hans kunstværker som fotografier, som nærmest ser helt tilfældige og hverdagsagtige ud, som om det er øjebliksbilleder fanget af kameraet – men virkeligheden er, at Hammerhøi er kameraet, og mediet et kunstmaleri som har taget dage og uger at fuldføre. En fornem bedrift.

Som en del af en større rammefortæling, er dette kunstmaleri et skridt på vejen i fortolkningen af fortidens metoder og teknikker. Ved at se på hvordan de gamle mestre udfoldede deres talent, kan vi få større indsigt om egen teknisk kunnen og ikke mindst en masse værdifuld viden om hvad vi skal øve os endnu mere på. Det er det der er så fascinerende ved at betragte kunst.

Se også dette maleri som er inspireret af Hammershøi : Kvinde flytter stol